پروژه و پایان نامه

دانلود پایان نامه پروژه دانشجویی

پروژه و پایان نامه

دانلود پایان نامه پروژه دانشجویی

خرید پایان نامه ارشد و کارشناسی
دانلود پروژه های دانشجویی

  • ۰
  • ۰

شیشه گری

شیشه گری
 
پروژه در مورد شیشه گری
 
مقاله درباره شیشه گری
 
 
 
 
 
فصل اول
 
تاریخچه ایجاد این شغل در ایران
 
نوع شغل
 
عمده فروشی یا خرده فروشی
 
نوع تولیدات
 
فصل دوم
 
مهارتها و استانداردهای لازم برای صنعتگران شیشه
 
ایمنی و بهداشت در محیط کار
 
فصل سوم:
 
بازارهای هدف کالا
 
کانالهای بازاریابی
 
مشتریان ونحوه اجرای CRM
 
مولفه های اقتصادی این صنعت
 
 
نوع تبلیغات
 
فصل چهارم
 
روشهای فروش محصولات
 
خدمات پس از فروش
 
نحوه طراحی فروشگاه
 
فصل پنجم:
 
نتیجه گیری و پیشنهادات
 
مقدمه:
 
قدیمی ترین نمونه ها از شیشه های دست ساز درخاورمیانه پیدا شده است. باستان شناسان معتقدند که سومریها در هزاره سوم قبل ازمیلاد با شیشه، آشنایی داشته اند. گیرشمن بطریهای شیشه ای زیادی از حفاریهای معبدچغازنبیل به دست آورده است. از زمان هخامنشیان، شواهد اندکی برای استفاده کلی ازشیشه در دست است. آثار شیشه ای کهن نشان می دهد که تا قبل از سده اول پیش از میلاد،از شیشه فقط یه حالت توده ای استفاده می کرده اند. با کشف اشیای شیشه ای زمانپارتها و ساسانیان می توان گفت صنعت شیشه سازی در ایران رواج کامل داشته و از دوروش ساخت «دمیدن در قالب» و «دمیدن آزاد» استفاده می شده است. از دوره سلجوقیان تادوره مغول ظرفهای شیشه ای بسیار زیبا با تزئینات مختلف به صورت مینایی، تراشیده یابا نقوش افزوده از کوره شیشه گران شهرهای مختلف ایران بیرون می آمد.
 
شیشهماده‌ای است که به دلیل آرایش اتمی/ملکولی خاص خود حالت جامد دارد ولی بر خلاف دیگر جامدها بلوری نیست. این حالت هنگامی رخ می‌دهد که ماده مذاب قبل از رسیدن به نقطه انتقال به شیشه به سرعت سرد می‌شود.
 
تعاریف مختلفی برای شیشه وجود دارد که هنوز توافق کلی بر روی آنها حاصل نشده‌است:
 
تعریف کلی: شیشه یک جامد آمورف است.
تعریف انجمن آزمون و مواد آمریکا: شیشه ماده‌ای معدنی است که از حالت مذاب طوری سرد شده‌است که بدون تبلور به حالت صلب درآمده‌است.[۱]
تعریف آکادمی ملی علوم آمریکا: شیشه ماده‌ای است که در پراش اشعه ایکس آمورف بوده و و از خود رفتار انتقال به حالت شیشه نشان بدهد.
تاریخچه تولید شیشه و کریستال درایران
 
چنین به نظر مى‌رسد که تولید شیشه در صدر اسلام داراى اهمیت فنى و هنرىخاصى بوده است. پژوهشگران ابتدا جایگاه تولید اصلى شیشه را در مصر وسوریه مى‌دانستند؛ اما بعدها عراق و ایران نیز مبدأشیشه‌گرى ذکر گردیدند.   یکى از مراکز تولید و شیشه، در شرق ایران و به‌ویژه ایالت خراسان بود. البته در این مورد اشیاء باقى‌مانده به صورت تکه‌تکه هستند و بیشتر این قطعات هیچنوع زمینه‌اى براى ارتباط با منطقه‌ٔخاصى را ارائه نمى‌دهند و تضمینى وجود نداردکه آنها در محل‌هاى مکشوف خود تولید شده باشند. تزیین نیز در شیشه‌ها باروش‌هاى خاصى انجام مى‌شد؛ اما مهم‌تر از همه فن شیشه‌برى بوده است، که با تکنیکسادەتراش قاشقى صورت مى‌گرفته و یا به صورت برجسته نماکار مى‌شده است.  
 
کابرد طلا و میناى رنگین در ظروف شیشه‌اى به منظور جلوه دادن به آنها رواجعمومى داشت و به‌وسیلهٔصنعتگران مسلمان تکامل یافت و به صورت یکى از مهم‌ترینشاخه‌هاى هنرهاى تزیین درآمد. از انواع شیشه‌گرى در ایران آثار زیادىبدست آمده که بعضى در اکتشافات علمى نیشاپور بوده است. شیشه‌گرى بهاحتمال زیاد در نواحى دیگر ایران نیز متداول بوده است. فلزکارى در ایرانمبناى تولید سرتاسر جهان اسلام را در خلال قرون وسطامى متأخر شکل مى‌دهد. هنرمندان مسلمان فلز، چوب، شیشه و عاج را به گونه‌اى هنرمندانه حکاکى وتزیین مى‌کردند و در مکان‌هاى مذهبى و خانه‌ها استفاده مى‌کردند.
 
نوع تولیدات و شرحی از این تولیدات
 
معروف‌ترین شیشه‌هایی که در مقیاس صنعتی تولید می‌شوند، عبارتند از شیشه‌های سودالایم (شیشه جام)، شیشه‌های بوروسیلیکاتی و شیشه‌های کریستال.
 
شیشه سودا لایم
 
بیشتر از ۹۵ درصد از میزان کل شیشه تولیدی در جهان، شیشه سودالایم است. شیشه‌های در و پنجره ساختمان، شیشه‌های خودرو، بطری‌ها و بسیاری دیگر از محصولات شیشه‌ای روزمره از جنس شیشه سودالایم هستند. [۲] مهمترین اجزای تشکیل‌دهنده این نوع شیشه عبارتند از اکسید سیلیسیوم، اکسید کلسیم و اکسید سدیم.
 
شیشه بوروسیلیکاتی
 
شیشه بوروسیلیکات
 
این نوع شیشه‌ها ضریب انبساط حرارتی کم تا متوسط داشته، رفتار ویسکوزیته-دمای بلند و چگالی کمی دارند. بسیاری از ظروف شیشه‌ای آزمایشگاهی، صنعتی و خانگی با استفاده از این نوع شیشه ساخته می‌شوند. این شیشه‌ها در بازار با نام‌های تجارتی مانند پیرکس، سیماکس، ترکس و ... شناخته می‌شوند.
 
 
 
شیشه کریستال
 
شیشه کریستال یا شیشه سرب‌دار یکی از انواع شیشه‌های سیلیکاتی است که در ترکیب خود حاوی اکسید سرب است. این نوع شیشه‌، دارای ظاهری درخشنده و شبیه به کریستال‌های کوارتز است و به نظر می‌رسد علت نامگذاری آن نیز همین شباهت باشد. این شیشه‌ها همچنین سختی کمی دارند و امکان تراشکاری این شیشه‌ها وجود دارد. بنابراین ظروف تزیینی موسوم به ظروف کریستال از این جنس ساخته می‌شوند. [۵]
 
سایر انواع
 
سایر انواع شیشه عبارتند از: شیشه فتوکرومیک، شیشه اپال و شیشه سیلیسی. همچنین انواع مختلفی از شیشه نیز وجود دارد که در مقیاس صنعتی تولید نمی‌شوند.
 
روش‌های تولید شیشه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی